연구회 정보

교육신청

2022 KGOG Symposium & Workshop - 1st Methology Workshop

구분 Summer Workshop
신청기간 2022.07.08  ~ 2022.08.16 교육기간 2022.08.20 ~ 2022.08.20
수강료
  • 정회원 : 50,000원
  • 일반회원 : 50,000원

※현장등록 : 60,000원

장소명 자세히 보기 Yoo Kwang-sa Hall, KOREA UNIVERSITY College of Medicine
입금처 국민은행/445701-01-299238 예금주 사단법인 대한부인종양연구회

교육안내 첨부파일

교육 안내


프로그램

08:00 - 08:50 50 min Registration
08:50 - 08:55 5 min Welcome remark Kim, Jae-Hoon (President of KGOG)
08:55 - 09:00 5 min Opening remark Lee, Sun Joo (Chair of DSMB Committee)
10:00 - 10:20 20 min Coffee break
Session 1. Innovative clinical trial designs 좌장 : Kim
Byoung-Gie (Samsung Medical Center) & Kim-Jae-Won (Seoul National University Hospital)
09:00 - 09:15 15 min Overview of enrichment designs So, Kyeong-A (Konkuk University Medical Center)
09:15 - 09:30 15 min Overview of adaptive designs Baek, Min-Hyun (Hallym University Sarcred Heart Hospital)
09:30 - 09:45 15 min Overview of master protocols Lee, San-Hui (Wonju Severance Christian Hospital)
09:45 - 10:00 15 min Panel Discussion Choi, Chel Hun (Samsung Medical Center), Ha, Jungeun (Korea National Enterprise for Clinical Trials), Lee, Keun-Ho (Seoul St. Mary's Hospital)
Session 2. Experiences in successful clinical trials 좌장 : Kang
Soon-Beom (Seoul National University College of Medicine) & Kim
Yong Man (Asan Medical Center)
10:20 - 10:40 20 min Gynecologic cancer clinical trials in Japan Keiichi Fujiwara (Saitama Medical University International medical center, Japan)
10:40 - 11:00 20 min DSMB in phase 3 multicenter clinical trial Ryu, Keung Won (Center for Gastric Cancer, National Cancer Center)
11:00 - 11:20 20 min Road to successful clinical trials in KGOG Lee, Jung-Yun (Severance Hospital)
11:20 - 11:40 20 min Clinical trial of Gynecologic cancer in KROG Park, Won (Radiation Oncology, Samsung Medical Center)
11:40 - 11:55 15 min Panel Discussion Kim, Min Kyu (Samsung Changwon Hospital) Bae, Jae Man (Hanyang University Seoul Hospital), Eom, Keun-Yong (Radiation Oncology, Seoul National University Bundang Hospital)
Session 3. Non-interventional clinical study desings 좌장 : Ryu
Hee-Sug (Ajou University Hospital) & Kim
Dae Yeon (Asan Medical Center)
13:35 - 13:55 20 min Studies using real world data Shim, Seung-Hyuk (Konkuk University Medical Center)
13:55 - 14:15 20 min Studies using public health data Choi, Hyo Geun (Otorhinolaryngology/Head & Neck Surgery, Hallym University Sacred Hearth Hospital)
14:15 - 14:30 15 min Panel Discussion Park, Jeong-Yeol (Asan Medical Center) Choi, Min Chul (CHA University Bundang Medical Center)
Session 4. Review of other study communities 좌장 : Nam
Joo-Hyun (University of Ulsan College of Medicine) & Lee
Jeong-Won (Samsung Medical Center)
14:30 - 14:50 20 min 6th Ovarian Cancer Consensus Conference (OCCC) Chang, Suk-Joon (Ajou University Hospital)
14:50 - 15:05 15 min Gynecologic Cancer Intergroup (GCIG) 2022 Cho, Hyun-Woong (Korea University Guro Hospital)
15:05 - 15:20 15 min American Society of Clinical Oncology (ASCO) 2022 Noh, Joseph (Samsung Medical Center)
15:20 - 15:40 20 min Panel Discussion Kim, Sang Wun (Severance Hospital) No, Jae Hong (Seoul National University Bundang Hospital) Lee, Sang Hun (Ulsan University Hospital)
15:40 - 16:00 20 min Coffee break
Session 5. Statistics for clinical trials 좌장 : Lee
Chulmin (CHA University Ilsan Medical Center) & Roh
Ju-Won (CHA University Ilsan Medical Center)
16:00 - 16:15 15 min Statistics for retrospective studies and meta-analyses Kim, Hyun Jung (Preventive Medicine, College of Medicine, Korea University)
16:15 - 16:30 15 min Common statistical concerns in phase III randomized clinical trials Lee, JungBok (Clinical Epidemiology and Biostatistics, Asan Medical Center)
16:30 - 16:45 15 min Designs for Randomized Phase II Clinical Trials Nam, Byung Ho (HERINGS)
16:45 - 17:00 15 min Panel Discussion Lee, Sung-Jong (Seoul St. Mary’s Hospital), Song, Yong Jung (Pusan National University Yangsan Hospital), Kim, Kidong (Seoul National University Bundang Hospital)
번호 상태 제목 작성자 작성일 첨부 조회
등록(검색)된 게시물이 없습니다.

1